even niets …..

Ich werde bald verschiedenes auf Deutsch übersetzen.Vorerst aber auf Holländisch.

Het is nu echt herfst met spinnen en prachtige Oost Indische Kers. In de voortuin kunnen we precies zien hoe diverse insecten verzwolgen worden. Tussen de Dahlia’s vinden de spinnen het prettig weven.

Op 14 september hadden we een verjaarsfeestje waarbij we 4 uur met z’n ongeveer 200 den op de Waal voeren. Een fantastische vaart met heerlijke drank en meer dan heerlijk eten. De beenham was goddelijk !! Een geanimeerde middag…… en prettig, om 5 uur waren we weer thuis ! We worden oud ??

Zaterdag de 20 ste !! De weergoden zijn ons goed gezind. Gelukkig maar. De Boeken-Kunst-Cultuurmarkt in Velp op de “Overtuin” en in de Emmastraat waarin Wies, samen met velen anderen en de boekhandelaar, Walter Jansen-de Feyter, veel tijd hebben gestoken, is vandaag. Op de Overtuin, voor de Hema is een podium waar alle mogelijke groepen optreden met dans, zang, muziek. Overal staan kraampjes waar Verenigingen hun ‘kunsten” laten zien. Schilderen, (olie, aquarel,) tekenen, pottenbakken, vilten, noem het maar. In de etalages staat of hangt Kunst en met een lijst kan iedereen meedoen met een “quiz”. De drankwinkels hebben kraampjes met verschillende wijnen met speciaal voor deze gelegenheid gemaakte etiketten. Bij de Jonge Enkeling is een “Kunst” maaltijd te krijg, voor 7,50 !! Veel mensen, een gezellig gedoetje, enthousiaste winkeliers. De honderden boeken worden zonder klagen ’s morgens met een busje opgehaald ende niet verkochte om half zes weer ingeladen en naar het “boekenhuisje” gebracht. We zijn afgepeigerd !!

Ik heb alleen ’s middags vanaf 13.00 op de markt geweest. Ik wilde ’s morgens nog naar de Boschhoeve. Had met Iris en Roos, uit de Ivoorkust, afgesproken. Twee á drie keer per jaar proberen we daar af te spreken, drinken koffie,kijken rond, kopen ’t een of andere plantje, lepelen soep !! en dan gaan we weer ieder onze eigen weg. De tuin zag er weer mooi uit. Vooral de oogst fair vind ik de moeite waard. Het is altijd smaakvol en niet protserig zoals vaak bij andere “tuin fairs”.

Tussendoor was ik de 18 de nog in Rotterdam. De 70 ste verjaardag van Louis. Voor het feestje ging ik nog naar het Museum Boymans-van Beuningen, zag daar een wonderlijke, tentoonstelling van de Japanse kunstenares Yayoi Kusama. Ik heb noch nooit zoiets gezien, alles in ronde vormen. De spiegelkamertjes waarin alles x maal werd gespiegeld gaven een sprookjes gevoel, vooral de ruimte met de lampjes.

 http://www.yayoi-kusama.jp/e/exhibitions/00.html is de site waarop je kunt zien waar ze exposities heeft gehad met haar kunstwerken. 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.